Over mij

Ik begon op jonge leeftijd als amateur toneelspeler bij jeugdtheatergroep Drommels te Eindhoven. Daarna blies ik theatergroep Boem! nieuw leven in en deden we ervaring op met absurdistisch repertoiretoneel (o.a. Arrabal, Pinter). Vervolgens stortte ik mij op straattheater als lid van het illustere duo Seggel & Zeep, samen met mijn kompaan Mark van Seggelen. Hieruit is uiteindelijk theatergroep Strapatsen voortgekomen, wat resulteerde in vijf, door Mark geschreven, locatie-voorstellingen: Meel, Grind, Jeuk!, De uitverkorenen en Workel Mochilk (2006-2020). Het meest werd er gespeeld bij biologische boeren, maar ook een fabriekspand, een bakkerij, de straat, een café of een oude loods werd omgebouwd tot een tijdelijk theater.

“Theatergroep Strapatsen profileert zich als een gezelschap dat voorstellingen speelt op basis van nieuw geschreven teksten met een geheel eigen vocabulaire. Het wil een helder, persoonlijk en laagdrempelig locatie theater maken. De dagelijkse realiteit met zijn herkenbare emoties wordt door het gezelschap op een absurdistische en confronterende wijze uitvergroot. Strapatsen zal op zoek blijven gaan naar speelplekken die ertoe doen, waar mensen zich mee verbonden voelen of die geschiedenis hebben.”

(Kijkt u eens op de website van Strapatsen: Strapatsen – Een naam om nooit te vergeten!)

Daarnaast ben ik sinds 2000 bezig als verhalenverteller. Op theatrale en meeslepende wijze vertel ik mijn verhalen, met een inhoud die rijk is aan scherpe waarneming, levensechte situaties en zinnebeeldige wijsheid. U zult ademloos luisteren, huiveren, worden opgemonterd, knorren van genot, rillen en een traantje wegpinken, maar bovenal genieten!
De verhalen spreken tot de verbeelding van ongekunstelde en oorspronkelijke mensen van 5 jaar en al wie ouder is. Op het repertoire staan zeer diverse verhalen uit allerlei windstreken, van vijf minuten tot anderhalf uur.

Heeft u een thema of een verzoek? Ik ga er graag met u over in gesprek, om samen met u tot een mooi programma te komen.

Hieronder vindt u twee verwijzers naar een interview uit 2014:

Interview Klinkende Verhalen deel 1 – YouTube

Interview Klinkende Verhalen deel 2 – YouTube

Dagboek van een gek

Vanaf begin november 2023 speel ik “Dagboek van een gek”, samen met muzikant Wim Ruis. Naar een novelle van de Oekraïense Rus Nikolaj Gogol (1809-1852) en bewerkt door regisseur Jan Adriaans en mijzelf.

Verhalen

Ik heb meer dan dertig verhalen voor u paraat. Maar, samen met u, ga ik graag op zoek naar een geschikt onderwerp voor uw specifieke gezelschap.

In samenspraak is er veel mogelijk.

Diversen

Ik speel graag samen met andere verhalenvertellers en muzikanten: zo hebben Maria van Deutekom, Jannes van der Velde en Hans van den Boomen samen met mij zeven keer “Klinkende Verhalen” gebracht. Een verhalenprogramma met accordeonmuziek vaak in de bijzondere tuin vol follies van Maria maar ook op andere locaties.