Gedaan werk

 • Dagboek van een gek’ in de Kerk te Oostelbeers, 23 en 24 november 2023.
  “Aanrader”, “Het was geweldig, knap, ontroerend.” “Het was een indrukwekkende voorstelling. Ik heb genoten.”
  Zo maar wat kreten na afloop van de twee voorstellingen. Met hulp van Peter van Gestel van toneelvereniging Keskenoate is het gelukt om de grote zaal van de Kerk een intieme uitstraling te geven. Het publiek zat er bovenop. Wim Ruis improviseerde weer fantastisch op zijn accordeon, lettend op mijn ritme en soms zelf het ritme bepalend. Geweldig! We maken ons op voor de volgende voorstelling op 20 december; een besloten voorstelling voor toneelvereniging Keskenoate.
  Nu even een weekje helemaal niets…geen teksten oefenen…en bijkomen…want deze voorstelling is topsport.
 • De eerste twee voorstellingen van Dagboek van een gek, 4 en 5 november 2023 Middelbeers. De première vond plaats in Tafdak, verenigingsgebouw van theatergroep Keskenoate, als onderdeel van het Kubusfestival. In het kleine zaaltje, waar we de laatste weken gerepeteerd hadden. In alle bescheidenheid mag ik nu wel zeggen dat de voorstelling een ontroerende en dynamische voorstelling is geworden, waarin het goed lukt de dramatische ontwikkeling van de hoofdpersonage Aksenti weer te geven; van smachtende ambtenaar tot ‘Koning van Spanje’. Het werd erg goed ontvangen door het publiek. Ik kan niet meer zitten van al die veren in mijn …
  Als dank voor de ondersteuning die we hebben gekregen van Keskenoate, gaan we binnenkort voor hun leden deze voorstelling nogmaals spelen. Zij waren nu te druk met hun geslaagde recordpoging: 24 uur poppenkast spelen!
 • Openingsweekeinde de Stoelendans te Oirschot, 30 september en 1 oktober 2023, presentatie van het veelzijdige programma met artiesten uit Oirschot en omgeving. Zoals het blazersensemble C’est la Vie, toneelvereniging de Bocht, Nathalie Kolsters met haar nieuwe hit, the Sunny Beams die ABBA doen verbleken, Meidenband met veul vent voor de sfeer. Speciaal wil ik vermelden: Arti. Zij bliezen iedereen omver met hun prachtige muziek. Verder: Musical’s Cool voor het jonge talent, Muziek Collectief Oirschot met “Ridder Florian” en Tee Tee Es, die de pannen van het dak speelden! Een spetterend begin van een hernieuwd gemeenschapshuis met een prachtige zaal.
 • Erfgoeddag Oirschot, 10 september 2023, middagvoorstellingen op en rond de Markt van Oirschot.
  Ik vertelde deze middag drie verhalen, in opdracht van de Stichting Erfgoed Oirschot.
  – De moord op drossaard mr. Jean le Marcq in 1735. (Toch nog een nieuw verhaal.)
  – De moord op Giovanni Castioni in 1838, en
  – De Eiermie en de jongen die uit de hemel kwam gevallen.
  Tussen 13:30 en 16:30 u. ben ik haast continu aan de slag geweest met vertellen. Omdat het zo warm was mocht ik gebruik maken van de Raadskelder. Lekker dichtbij de gevangenis waar de twee moordenaars vast hebben gezeten. Het witbier smaakte goed na afloop!
 • Klinkende Verhalen, 27 augustus 2023 van 14:00 – 16:00 uur te Oirschot-Centrum.
  Samen met vertelster Maria van Deutekom www.verhalenhuis.nl en de muzikanten Hans van den Boomen en Jannes van der Velde brachten we een gevarieerd programma. Dit keer was “Goden en godinnen” de rode draad. Daarnaast zagen we enkele spelscènes gespeeld door Judith Post, Miranda de Gruiter en Rolf Bendien.
  Ik vertelde daar twee verhalen:
  – De lama en de timmerman.
  – De arme en de rijke.
  (Vanwege de voorbereidingen voor het Dagboek zaten nieuwe verhalen er even niet in…)
 • Klinkende Verhalen, 2014 – 2021, diverse programma’s samen met onderstaande muzikanten, verhalenvertellers en toneelspelers. Meestal in de feeërieke tuin van Maria tussen de follies.
 • Sinds enkele jaren ben ik “vaste” verhalenverteller op de Cultuurboerderij te Westelbeers. Een geweldige locatie voor uw feest of bijeenkomst. Kijk eens op hun website: www.cultuurboerderij.nl
 • Vanaf 1999 is er een lange lijst van vertelvoorstellingen op personeelsfeesten, bij familiebijeenkomsten, tijdens schoolkampen, als onderdeel van themaweken van basisscholen, ter gelegenheid van vrijwilligersbijeenkomsten, in kloosters, met Koninginnedagen en Koningsdagen, rond een kampvuur, voor de KBO, tijdens een familiedag, in de natuur, onder de sterrenhemel op de heide …
  Ach, waar kan een verhaal allemaal niet verteld worden!